I Romarbrevets första kapitel skriver aposteln Paulus om homosexuella: ”Kvinnorna bytte ut det naturliga umgänget mot ett onaturligt, likaså övergav männen det naturliga umgänget med kvinnorna och upptändes av begär till varandra, så att män bedrev otukt med män. Därmed drog de själva på sig det rätta straffet för sin villfarelse.”
Detta står i Bibeln, världens mest sålda och citerade bok. Jag får (än så länge) lov att citera det på denna plats. Men om jag skriver att jag instämmer i vad Bibeln säger, då kan detta numera vara en straffbar handling som kan rendera mig fängelse. Det är en slutsats av den dom som Kalmar tingsrätt avkunnade den 29 juni mot pingstpastorn Åke Green i Borgholm.

Pingstpastorn citerade Bibeln. Mellan citaten lade han själv ut texten. Han förkunnade sin syn att homosexualitet i biblisk mening är en synd. Han sade: ”Paulus talar om perversa människor. Och perversa är översatt från grundtexten som säger ”en som ligger med pojkar”.” Till detta lade han det svavelosande uttalandet:
”Sexuella abnormiteter är en djup cancersvulst på samhällskroppen.”
För detta dömdes den tidigare ostraffade pastorn till en månads fängelse enligt den nya lagen om hets mot folkgrupp.
Detta är naturligtvis en problematisk dom. Å ena sidan: det är klart att det måste finnas gränser för yttrandefriheten. Jag får inte skriva allt jag tycker och tänker på denna sida. Inte om det t ex strider mot tryckfrihetsförordningen.
Å andra sidan: det är alltid ett oerhört ingrepp om man förbjuder vissa åsikter att uttalas offentligt. Och om man t ex förbjuder vissa religiösa uppfattningar att förkunnas offentligt, då kommer man i konflikt med religionsfriheten. (Fast även här kan det uppstå tveksamhet. Till exempel: Om en imam förkunnar antisemitism i en svensk moské, då måste detta naturligtvis kunna beivras. Men det är inte nödvändigtvis att beivra hans religion.)

Så, en konsekvens av den nya lagen blir, om domen står sig i hovrätten: det kan bli olagligt för präster, predikanter och andra (t ex ledarskribenter)
att med instämmande citera texter ur Bibeln, som just för tillfället inte anses politiskt korrekta. (Och blir det så, ja då tycker jag personligen att det är dags att lämna landet.)
En annan konsekvens är mera lustfylld att tänka på. För då har vi plötsligt fått ett vapen som – om vi vill – kan riktas mot alla de smädelser som den halvfnoskiga popvänstern (se där, ett nedsättande och eventuellt straffbart omdöme om en grupp) vräker ur sig.
Då kanske man skulle kunna tänka sig att – om man så vill – anmäla ett och annat som vänsterikonerna rent rutinmässigt häver ur sig mot olika grupper i samhället.
Då kan man stämma Gudrun Schyman för hennes slagord ”Död åt familjen”. Man kan också stämma henne för det tal där hon kollektivt utmålade alla svenska män som talibaner som förtrycker kvinnor.

Och vi kan definitivt stämma Linda Skugge, popvänsterns Magica de Hex, stjärnkolumnist i Expressen. Vi kan stämma henne för nästan varenda rad hon skriver. Låt oss – om vi så vill – stämma henne för följande åsikt om
gamla människor (typ pensionärer) som grupp:
”Vi kan skuffa in dem på nåt sketet hem fullt med analbakterier där de kan sitta och ruttna. För vem bryr sig om nån jävla gammal gubbe som står vid gravens rand och inte ens kan få upp den längre, ett skrumpet jävla russin! Jag hatar dem.”
(Citerat ur hennes bok som alldeles riktigt heter Det här är inte en bok.)
Jag medger: det vore frestande att stämma både Schyman och Skugge för hets mot folkgrupp enligt den nya lagen.
Men för liberaler och demokrater är det som regel inte rätt väg. Det är mera vänsterns specialitet att låsa in folk för deras åsikter. Nu tillämpad också i Kalmar tingsrätt mot pingstpastorn Green i Borgholm.

Göran Skytte

 

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/att-instamma-kan-ge-fangelse_154079.svd