FÖRKLARINGSBOKEN
– svåra ställen i bibeln


Göran Skytte, 
2016, Inbunden

Jag måste förstå det här själv, varje fråga och svar måste vara begriplig för både mig och envar – och kanske utmanande för vissa experter.
Redan från början kände jag att bilden av den snälle, sockersöte Jesus är obiblisk och falsk. Om Jesus var sockersöt, då fanns det ingen orsak att korsfästa honom.
Ju närmare jag kom den sammansatte och komplicerade Jesus, desto närmare kom Jesus.

Ur boken

Göran Skytte har under åren antecknat ordet svårt på många olika ställen under sin läsning av Bibeln. Till sist blev det dags att söka svaren. Och vem är bättre lämpad än journalisten själv? Göran Skytte tilldelades Stora Journalistpriset 1987.

Klicka här för att läsa mer

Envist och med ett starkt grepp om läsaren tar han sig an den ena utmanande frågan efter den andra: Trodde hans egen familj att Jesus var galen? Varför är Jesus stundtals så hård mot sina lärjungar? Finns det verkligen änglar? Vad menar Jesus när han säger ”hata din far och mor”?

 

Det är en ärlig och oförskräckt djupdykning i Nya testamentet, med ett ärligt uppsåt att förstå, förklara och vägra väja för det svåra.

Göran Skytte berättar i sin uppmärksammade bok Omvänd (2008) om sin dramatiska resa till kristen tro. I På väg (2009) fortsätter berättelsen om hur han blev kristen författare och resande förkunnare. Med denna bok, Förklaringsboken, tar sig Göran Skytte åter an rollen som grävande journalist. Han söker svar på Nya testamentets svåraste passager genom samtal med teologer, vetenskapsmän och kyrkoledare. Resultatet är tydligt, klargörande och väldigt spännande.

Förklaringsboken – svåra ställen i Bibeln är en mycket angelägen bok som vill ge både troende, tvivlare och sökare hjälp att bättre hitta fram till en förståelse av och kunskap om kristen tro.

Göran Skytte är en av landets mest erfarna undersökande journalister, med bakgrund från Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Sveriges Television.

Sent i livet blev Göran Skytte åter kristen. Han säger själv att han där och då började ett nytt liv. Sedan dess har han publicerat flera böcker som blivit betydelsefulla för många människor, kristna, tvivlande och sökare.

ISBN: 9789173874564
Förlag: Libris förlag
Utgivningsdatum: 2016-09-19
Bindning: Inbunden
Antal sidor: 333

Signerat exemplar med
personlig hälsning.

Pocketbok, porto tillkommer.

 

219:-

ETT ÅR MED JESUS
– predikningar och samtal

Bo Brander, Göran Skytte, Pocket

Fjärde och utökade upplagan!
Nu kompleterad med 8 nya predikningar och samtal.

Bo Brander är en gudabenådad predikant. Hans djupa teologiska lärdom uttrycks i enkla och aktuella bilder, som gör att man hela tiden vill veta mer. Journalisten Göran Skytte ställer vetgiriga frågor i spännande samtal efter varje predikan. Resultatet är en stor och unik bok som går igenom hela kyrkoåret. Kristen tro blir begriplig, och det goda budskapet om förlåtelse, förnyelse och vandringen med Jesus lyser fram. För varje predikant är boken en guldgruva, men den kan också med fördel läsas som en andaktsbok som följer Jesus vecka för vecka under ett år. Faktiskt är den så innehållsrik att den också kan läsas som en levande katekes om vad kristen tro är.

Klicka här för att läsa mer

Bo Brander, född 1951, är teol dr, präst, föreståndare för Laurentiistiftelsen i Lund, samt Confessor i Societas Sanctae Birgittae. Göran Skytte, född 1945, är en av Sveriges mest erfarna journalister, belönad med Stora Journalistpriset 1984.

Antal sidor: 656
Bandtyp: Pocket
ISBN: 978 91 7580 394-4
Förlag: Artos

Signerat exemplar med
personlig hälsning.

Pocketbok, porto tillkommer.

 

189:-

ANSIKTE MOT ANSIKTE
– samtal om kristen tro


Wilfrid Stinnisen
Göran Skytte, 2012, Pocket

Journalisten Göran Skytte möter karmelitbrodern, författaren och den andlige vägledaren Wilfrid Stinissen i ett samtal om kristen tro.

Genom Ansikte mot ansikte för de ett levande samtal med varandra och belyser ämne efter ämne:
Gud den store förvandlaren
Tvivel och vårt behov av tecken
Någon vill hindra oss – tror vi på djävulen?
Ondskans problem
Målet: sann människa
Kristuslik

Göran Skytte och Wilfrid Stinissen vänder sig både till den som är nyfiken på kristen tro och till den som söker fördjupning.

Klicka här för att läsa mer

”De flesta som söker andlig fördjupning bör kunna hitta något i denna bok.” Peter Streling, Bibliotekstjänst

”Den första starka känsla som fyller mig när jag börjar läsa är hur enkelt livet tillsammans med Gud tycks kunna vara. En känsla som föjer mig igenom hela boken.” Christina Lenells, Pilgrim

ISBN: 9789173872607
Förlag: Libris förlag
Utgivningsdatum: 2012-06-14
Bindning: Pocket
Antal sidor: 359
Fotograf: André de Loisted

Signerat exemplar med
personlig hälsning.

Porto tillkommer.

 

129:-

FÖRVANDLINGAR
– från död till liv

Göran Skytte, 2013, Inbunden

De första dagarna kunde jag knappt höra. Jag förstod inte vad jag läste. När jag skulle äta hamnade maten i håret. Jag kunde inte skriva, inte gå, inte någonting. Jag kunde knappt tala.

Men jag kände ingen livsångest, ingen dödsångest. I stället kände jag ett stort lugn, en inre frid. Jag såg inte mörker, utan ljus.

Under natten den 25 april 2012 drabbades Göran Skytte av en stroke. Den följdes av ytterligare två.

Arbetet med en ny bok, en bok med människors berättelser om hur livet förvandlas, fick ta en paus. När det satte igång igen hade det fått ett nytt fokus.

Klicka här för att läsa mer

För mig blev dessa tre anfall av stroke i hög grad en andlig erfarenhet. Men boken handlar mest om förvandlingar som människor har berättat för mig om: en kvinna i Vasa som av misstag deltar i ett kristet möte och där kommer till tro, en tidigare fånge på Kumla som blir pastor, en tidigare morddömd person som blir djupt troende, en kvinna som fick ett nytt liv efter tsunamin. Jag vill också skriva om några av de kristna storord som vi använder för att beskriva olika förvandlingar i våra liv. Vad betyder det till exempel att bli och vara frälst?

ISBN: 9789173872744
Förlag: Libris förlag
Utgivningsdatum: 2013-01-08
Bindning: Inbunden
Antal sidor: 177

Signerat exemplar med
personlig hälsning.

Porto tillkommer.

 

119:-

OMVÄND


Göran Skytte, 
2009, Pocket

Jesus var en av mina hjältar när jag var liten, tillsammans med bland andra Tom Mix och Ivanhoe. Men sedan blev det krokigt. 1967 lämnade jag Svenska kyrkan. 28 år senare, 1995, begärde jag att åter få inträda i Svenska kyrkan som medlem.

Det första beslutet grundades på övertygelsen ”Gud finns inte, Marx har rätt, religionen är ett opium för folket”. Det andra beslutet, att återinträda, grundades på övertygelsen ”Gud finns, Gud vill något med mig, jag vill vara kristen”.

Numera är jag vad man brukar kalla en aktivt troende kristen. Och samtidigt en rationell och kritiskt lagd journalist och samhällsdebattör som inte har några som helst grundläggande problem att förena tro och vetande. Tvärtom har jag genom mina olika erfarenheter kommit fram till att det skulle strida mot mitt kritiska förnuft att inte tro på Gud. Efter enträgna uppmaningar har jag tagit mig före att försöka beskriva något om denna utveckling i denna bok. Jag gjorde länge motstånd, men till slut började boken skriva sig själv.

Klicka här för att läsa mer

Göran Skytte berättar rakt och öppenhjärtigt om sin andliga resa, bland annat om tv-samtalen med Lennart Koskinen, Ulf Ekman, Ma Oftedal och KG Hammar som påverkade honom mer än han först ville erkänna. Men också om avgörande möten med påven Johannes Paulus II, predikanten Stanley Sjöberg och prästerna Per Mases och Bo Brander.

ISBN: 9789173870221
Förlag: Libris förlag
Utgivningsdatum: 2009-04-03
Bindning: Pocket
Format: 112 × 182 mm
Ryggbredd: 13 mm
Vikt: 135 g
Antal sidor: 200

Signerat exemplar med
personlig hälsning.

Porto tillkommer.

 

89:-

Beställ böcker av Göran här

 

Signerade exemplar med personlig hälsning.
Det tillkommer en portokostnad utöver bokpriset.
 
  • Välj vilken eller vilka böcker genom att kryssa i rutorna.
  • Fyll i alla fälten.
  • Skriv ett meddelande vid behov. Till exempel om hälsningen ska vara till någon annan eller du vill ha flera exempel av en bok.
  • Klicka i rutan ”I’m not a robot” innan ni skickar beställningen.

FörklaringsbokenEtt år med JesusAnsikte mot ansikteFörvandlingarOmvänd


Klicka i kryssrutan nedan för att kunna skicka meddelandet och tryck sedan på knappen "Skicka"