I år (2014) avser jag att 1 gång varje månad skriva ett månadsbrev till alla er vars namn och adress finns i min mailbox.

Denna box innehåller många tusen namn och adresser. Du har hamnat där därför att du tidigare skrivit ett vänligt och positivt, intresserat och intressant mail till mig. Alla andra kastar jag direkt.

Med tiden har jag blivit allt mera allergisk mot den flod av babbel som väller över en så snart man öppna sin box. Därför skall jag skriva kort och sällan.

  1. Vad hände med Tanzania-filmen?  Förra sommaren aviserade jag att jag avsåg att spela in en dokumentär film om den legendariske prästen Carl Erik Sahlberg (tidigare i Klara, Stockholm) och hans nya hjälpprojekt vid Kilimanjaro, Tanzania. En del undrar vad som hände? Tyvärr kom flera saker för min del emellan, men jag hoppas kunna återkomma till detta viktiga projekt senare.
  2. Talare på nya möten. För 8:e året i rad reser jag runt och talar på kristna möten. Dock i lite mindre hektiskt tempo än tidigare. Under början av åren passerar vi möte nr 400 sedan start 2007.  Om Gud vill planerar jag en mera omfattande turné till hösten. (”Eller inte”, som en klok liten flicka i min omgivning alltid tillägger.)
  3.  Wilfrid Stinissen avled som bekant i höstas, och fick sedan en underbar begravning i Lunds stora domkyrka. Det går inte en enda dag utan att man talar varmt och kärleksfullt om honom i samtal, i mails och i brev. För egen del läser jag ännu en gång om samtliga hans böcker, med stor glädje, entusiasm och tacksamhet. (En del av böckerna syns på denna månads bild, tagen den 27 januari 2014 vid mitt frukostbord i Malaga, Spanien. Foto: Lin Lin)
  4.  Ny bok. Till sist kan jag i enkelhet berätta att jag börjat skriva en ny bok. Planerad publicering i början av hösten. Boken kommer till stor del att skrivas under tyst och tillbakadragen retreat. Återkommer om detta och annat. (Eller inte.)

Malaga 29.1 2014

Göran Skytte